Water is leven. En net zoals mensen en dieren niet kunnen overleven zonder water, zo is ook een tuin zonder water ondenkbaar. Daarbij blijft het gebruik van water niet alleen beperkt tot het besproeien van de tuin maar ook als decoratief element is water van oudsher geliefd. Een wondermooi beplante vijver in uw tuin is niet alleen een lust voor het oog. De planten zorgen bovendien voor een goed klimaat in de vijver.

Een wondermooi beplante vijver in uw tuin is niet alleen een lust voor het oog. Planten zorgen bovendien voor een goed klimaat in de vijver, leveren zuurstof en reduceren het gehalte aan voedingsstoffen. Dat vermindert onder andere ook de algengroei.

Het assortiment aan vijverplanten is zeer uitgebreid, maar niet alle planten zijn voor elke vijver geschikt. Waterlelies bijvoorbeeld verdragen geen opspattend water en mogen ook alleen geplant worden in een gedeelte van de vijver waar er geen stroming is. Let bij de keuze van de planten dus op hun hoogte en op hun respectieve bloeiperiode.