U bent of wordt bezitter van een tuin, dan bent u een gelukkig mens. Al vraagt een tuin natuurlijk ook een zekere aandacht en brengt het ook werk met zich mee, maar voor velen is dit een zeer ontspannende bezigheid en geniet men van elk moment dat men buiten kan zijn.

En aangezien éénzelfde vraag gesteld voor verschillende tuinen of door verschillende mensen niet altijd hetzelfde antwoord op hoeft te leveren, is het inwinnen van een goed advies van vakmensen soms onontbeerlijk.

En is het werk op zich voor de meesten geen probleem, soms is de manier waarop men iets moet aanpakken dat wel. Hoe en wanneer iets moet gebeuren in de tuin zijn dan bekende vragen, of het nu gaat over het onderhoud van het gras, het snoeien van een struik of de aanleg van een terras, een vijver of verlichting.

Elke situatie vraagt zijn eigen aanpak!

 

Inrichting

Een ander beeldbepalend element in de tuin is de beplanting. De beplanting vormt de levende aankleding van de tuin en kan afhankelijk van de wijze waarop deze toegepast wordt een bepaalde sfeer oproepen. Zo geven oranje rode tinten de tuin een warme uitstraling en geven bijvoorbeeld blauw grijze tinten de tuin een wat koelere uitstraling.

Wilt u dat de tuin ook in de wintermaanden aantrekkelijk is, dan is het van belang dat er voldoende wintergroene beplanting in de tuin wordt aangeplant. Ten aanzien van de bloeiende beplanting is het onder andere belangrijk om te letten op de bloeitijd. Zo is het mogelijk om er voor te zorgen dat er zowel in het voorjaar, de zomer en in het najaar iets bloeit in de tuin. Een juiste beplantingskeuze zorgt ervoor dat u meer plezier aan uw tuin beleeft.

Tevens is het mogelijk om uw tuin nog wat extra’s te geven door middel van bijv. het aanleggen van tuinverlichting, een waterornament, een prieel, verhoogde borders, etc. Ook de tuinafscheiding is een element waarin veel keus is. Hout, metaal, beplanting of een combinatie van genoemde elementen. Bij al deze zaken kunnen wij u dienen met een persoonlijk advies en kunnen wij zorgdragen voor een vakkundige uitvoering van de werkzaamheden. Het is ook mogelijk dat wij de benodigde materialen leveren, waarna u zelf aan de slag gaat.